ТРИФУНОВИЋ СЛУЧАЈНО ОТКРИО ДА ЈЕ СВЕ НАМЕШТЕНО: Три недеље пре одлуке о докторату Синише Малог, признао да је причао са ректорком

Балкан Издвајамо Србија
Подели:

Унапред све знали!

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић гостовао је у емисији „360 степени“ на телевизији Н1 где је три недеље пре последње седнице Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду већ знао за исход у вези са докторатом министра финансија Синише Малог, и крајње смишљено послао поруку својим истомишљеницима, али и тој комисији, како та одлука треба да гласи.

Лидер ПСГ открио да је разговарао са ректорком Универзитета, Иванком Поповић и то у крајње приватном духу:

  • Сигурно ће бити поништен. Ја сам разговарао са ректорком Иванком Поповић, рекао сам јој „ми смо ту за све што вам треба, да знате, пошто ће бити притисака, она ми је рекла дивну реченицу: „Ми јако волимо наш Универзитет“, онда се насмејао и додао „Знате, то је онако потресно“, рекао је он.

Имајући у виду ову изјаву, сасвим је очигледно да је Трифуновић са остатком опозиције добро упознат са докторатом министра финансија, што показује и ово гостовање на Н1, где су чак месец дана пре седнице Одбора за професионалну етику најавили да ће докторат бити оспорен.Синиша Мали, Фото: принтсцреен

Да је Трифуновић био сигуран у одлуку етичке комисије, показује и његово добацивање за време обраћања Драгана Ђиласа на исту тему, који је рекао да докторат мора бити оспорен, када се убацивао са коментарима: „Тако је“, „Сто посто“.

Да је Трифуновић био сигуран у одлуку етичке комисије, показује и његово добацивање у емисији на исту тему, на питање да ли ће докторат бити оспорен са острашћеним коментарима: „Тако је“, „Сто посто“.

Да је идеја о блокади ректората настала у опозиционим круговима, доказује и интервју лидерке „1 од 5 милиона“ Јелене Анасоновић, која је признала да протест и блокада ректората није потекла од самих студената:

„Дошла је од Стефана, а ја само могу да претпоставим ко је њему то предложио“, каже Анасоновић “ и објашњава да је Стефан Павловић момак за којег зна да ради за Драгана Ђиласа.

Подсећамо да су претходно и политички мотивисани студенти из „1 од пет милиона“ ректорки поручили да треба да положи дипломски испит, односно да донесе одлуку да је докторат плагијат.

Синиша Мали је поводом одлуке Комисије о докторату рекао да је она политички мотивисана:

  • Немам шта да додам, сами сте рекли, зато сам то и назвао политичка комисија. Они су то унапред знали, то је њихова политика и нека им је, мени остаје само да се борим. Грађани Србије, људи, народ, су најбоље судије, а не политичке комисије. Они ће дати на крају свој суд о раду свакога од нас – рекао је Мали.

Извор: Alo.rs

Подели: