ВУЧИЋ: На Сретење декларација о независности и неутралности

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Председник Србије Александар Вучић потврдио је данас намеру да 15. фебруара, на Сретење, у Народној скупштини буде усвојена посебна декларација о политичкој независности и војној неутралности земље, о чему су писали медији.

„Ако будемо успели да урадимо то за Сретење, било би лепо. Никад не можете да кажете за дан или два, да тако намештате, скупштинске процедуре су такве…Верујем да би једна врста потврде и унутрашње и спољне политике Србије, за коју мислим да је дала резултате и изазвала поштовање целог света, да бисмо могли то да урадимо, не због себе, већ због будућих генерација“, рекао је Вучић новинарима на Палићу.

Он је додао да се Србија држи те политике.

„Важно је да кад потврдите један курс, онда вас и други посматрају на тај начин. Мени је недавно белгијска премијерка рекла: ’Ви у Србији и Ви Александре, познати сте по томе да имате самосталну и независну политику‘. Знате ли каква је то част и каква је то реткост чути у данашњим европским оквирима“, каже Вучић.
Додао је да је на то поносан.

Каже да је и то један од разлога што мађарски пријатељи цене Србију — јер имамо аутохтону, аутономну, самосталну и независну политику, пренео је Танјуг.

„Што идемо за својим интересима поштујући све друге, а не морамо увек да будемо пришипетље свему што неко други донесе као одлуку. Сами бирамо када ћемо за нешто гласати, а кад нећемо. То је веома важно и доприноси даљем и већем угледу Србије“, закључио је Вучић.

Извор: rs.sputniknews.com

Подели: