ДА ЛИ ПРЕДСЕДНИКА ПРИСЛУШКУЈУ?! Ево како је Вучић одговорио на Марићево питање о афери „Шпијунирање“

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Председник Србије Александар Вучић открио је да у Србији постоји разграната мрежа страних обавештајаца, од којих су најактивније оне из региона.

Уз то, председник је одговорио и на конкретно питање Марића да ли га (Вучића) прислушкују.

  • Србија је независна и суверена земља. Ово има много обавештајаца који припадају свим светским силама. Оно што је веома важно је да је такође страховито разграната мрежа из регионалних земаља. Озбиљне и стратешке ствари не говорим телефоном. А техничке ствари сигурно слушају – рекао је председник и у истом даху наставио:
  • Неко би морао да буде много паметан да би направио психолошки профил. Оно што мене погађа јесте да неко лаже да је неко узео неке паре. А онда схватим да је све то зато што им је криво. Видите да чак и Курти каже: Агресивна српска економија. Већ у јануару ћете моћи да кажете да смо број један. Људи треба да знају, овај снимак шпијунски није наш. Ми имамо наше снимке. То је важно напоменути -додао је шеф државе.

Како је истакао, оно што га брине је огромна регионална мрежа против интереса Србије.

Имате оне који мисле да није грех ако пошаљете Американцима дневни ред Владе, а имате и оне попут мог оца који мисли да је мањи грех или није уопште грех ако то исто пошаљете Русима. Јер он човек воли Русе. Након ове афере било је снажне руске реакције и ја сам им захвалан на томе – објаснио је српски председник.

Извор: Republika

Подели: