ДУГИН: НАТО је над Србима извршио духовни и злочин против човечности

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Министар одбране Александар Вулин и руски филозоф, социолог и геополитичар, професор др Александар Дугин, обишли су данас изложбу „Одбрана 78“ посвећену обележавању 20. годишњице од НАТО агресије у Музеју Града Београда.

Представљајући најзначајније сегменте ове поставке, министар Вулин је током обиласка, професору Дугину говорио о најважнијим моментима који су обележили 78 дана одбране земље током НАТО агресије, указујући да је изложба „Одбрана 78“ начин да се оно што се догодило 1999. године сачува од заборава.

Дугин је истакао да је веома погођен великом трагедијом и неправдом, оцењујући да је коалиција коју су предводили Американци и НАТО извршила духовни злочин и злочин против човечности.

Посебно је тешко што Русија у том тренутку није дошла да помогне, рекао је Дугин.

  • То што Јељцин није послао Србији “С-300“ је приговор нама, Русима, током деведесетих. Ми Руси данас гајимо огромну мржњу према Јељцину и Горбачову, који су издали не само нашу земљу, него и земљу нашег братског српског народа – навео је Дугин, а преноси Министарство одбране у саопштењу.

Он каже да су догађаји у Србији пробудили Русију и да је тада дошло до промене свести и оцењује да су Срби пробудили мултиполарни свет, Русију и Кину.

  • Путинова Русија је данас сасвим друга Русија, а и свет је потпуно другачији. Али то што је свет данас другачији, то је захваљујући вама Србима – навео је Дугин.

Аутор изложбе „Одбрана 78“ у Музеју Града Београда је Душан Јововић, а мултимедијална и интерактивна поставка подељена је у осам целина, са аутентичним артефактима који су настали током 1998. и 1999. године.

Реч је о пројекту који су иницирали Министарство одбране и Војска Србије. Изложба први пут приказује видео и штампане материјале који до сада јавности нису били приказани, што због своје јачине и начина на који је то снимано 1999. године, а сви материјали су дигитално обрађени.

Извор: Танјуг / Информер

Подели: