ЛАЗАНСКИ: Вучић је једини председник који је био код Путина кући, тад му је поклонио…

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Верица Брадић са својим гостима и пратиоцима на друштвеним мрежама и вечерас бира најважнију објаву недеље на Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу.

У студију ТВ Пинк су Сандра Божић из Српске напредне странке, Мирослав Лазански, амбасадор Србије у Русији и Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, док су остали на друштвеним мрежама.

Подсећајући се, на почетку емисије на недавну посету председника Северне Македоније Стеве Пендаровског, Војислав Шешељ је рекао да је „мини шенген“ увредљив и додао да кад већ имамо ЦЕФТА споразум, овај нови споразум нема, како каже, неког смисла.

 • Ништа то неће значити, исељавање ће се наставити у Европске земље, јер њима ова радна снага највише одговара – рекао је Шешељ.

Божић је одмах на старту нагласила да Балкан више не сме да буде буре барута. Лазански је подржао идеју о мини шенгену, уз напомену да није важно како се он зове.

 • Важно је показати Бриселу да имамо алтернативу. Јесте да сам скептичан да ће неко из Србије да иде у Албанију да тражи посао, али ово је важан економски аспект да поручимо Бриселу: Ви нас још не желите у својим редовима, снаћи ћемо се сами – констатовао је Лазански.

Предлог број 1 – Руски шпијун

 • Једини председник кога је Путин примио у својој кући, а то знам из руских извора је председник Вучић. Председник Србије му је поклонио икону која није ишла на контрадиверзионе провере као што је то правило што показује колико руски председник верује српском. Посебно треба имати у виду да се председник Вучић чак три пута више састао са Путином од свих претходних председника Србије заједно – објаснио је Лазански уз коментар да су шпијунске афере у данашње време нормалне, али да овај случај треба подробно испитати.

Председник Српске радикалне странке нагласио је да је ово доста наивна ствар.

 • Ако је заиста пронађена наша мина у Доњецку, сасвим је нормално да Руси то испитују. Али пошто је то продато Пољацима… – почео је Шешељ, али га је водитељка прекинула.

Потом је напоменуо да је Русија Србији једини искрен пријатељ.

Божић је рекла да је Србија одговорила на прави начин на ову аферу.

 • Показали смо да имамо службе које могу да реагују и одбране све постулате на којима се заснива једна држава – рекла је представница СНС.

Предлог број 2 – Шверц оружја

 • Ми смо упозорили руске службе да је могућ реекспорт оружја. Једна приватна фирма је купила спорне мине и извезла их на Кипар који је касније преко Пољске то продао Украјини. Није фер потез опозиције да на тај начин нападају власт и нашу наменску индустрију посебно имајући у виду да је ово контрапродуктивно по интересе Србије. Ја сам у овом послу 40 година. Ја стварно не схватам да се појединци из опозиције хватају за нешто да коментаришу, а немају појма о томе – рекао је амбасадор Србије у Русији.

Шешељ је, уз опаску да има нешто да дода на речи „екселенције“ констатовао да је под притиском Американаца ДОС-ов режим отписао Ирачанима две милијарде дугова.

 • То је страшна ствар. То се дакле радило у оно време, а сада ти исти коментаришу – рекао је Шешељ

Лазански није остао дужан председнику Српске радикалне странке ословљавајући га „војводом“.

Божић је рекла да је ово директан напад Ђиласа и његове гласноговорнице Маринике Тепић на власт, упркос томе што су добили све податке и документа.

 • Некоме не одговара јака наменска индустрија. Неко би желео да Крушик буде у стању у каквом је био 2012. године. Да је добро, није сјајно, али је далеко боље него раније. Крушик је данас једна стабилна фирма – рекла је Божић.

Предлог број 3 – Инсајдерка

 • Ово је само потврда онога што смо ми говорили у претходном периоду – Да је Драган Ђилас онај који стоји иза покрета 1 од 5 милиона, од моторних тестера и свега чему смо били изложени. То је сада открила и Јелена Анасоновић. Она политичка кукавица која се свих ових субота крила иза леђа једне девојке и свих оних људи који су долазили на протесте. Кукавица која пали књиге, такав националистички гест… – рекла је Божић.

Шешељ је напоменуо да код студената могу бити различити мотиви.

 • Увек се код студената показивало разочарање. Сећате се такозваних „отпораша“ за које смо после сазнали да су добијали паре из Америке. Јелена Анасоновић је имала своје мотиве. Да ли су је поткупили или на ко зна које начине придобили, небитно, али одједном се нашла као сом на асфалту. Не бих ја њу уопште правдао. Она се надала да ће бити вођа тог покрета, а када су јој пропале амбиције, окренула се против њих – објаснио је председник Српске радикалне странке.

Лазански је рекао да су женске исповести увек тужне, али подвукао је да је он изван тих догађања.

Предлог број 4 – Случај докторат

 • Ја се целог свог животног века оштро борим против плагијатора. Када је овај случај у питању, чекам да се ово дело објави, па ћу да проверим. Ако јесте плагијат, треба да сноси последице. Може да се деси да је препричавао нечије мисли, а то је компилација, а не плагијат. То није страшно, али опет је академски кажњиво. Треба утврдити за све дипломе да ли су плагијати или не – нагласио је Шешељ.

Божић је рекла да је ова одлука искључиво политичка.

 • Синиша Мали је био један од најбољих градоначелника Београда, један је од најбољих министара финансија, није ми јасно зашто не пишемо о најбољем буџету Србије у новијој историји, а не о овој теми. Имате доказ Сергеја Трифуновића који је у гостовању признао да је звао ректорку Универзитета, њему је дозвољено да то призна јавно у емисији да врши притисак, замислите шта би се догодило да то уради неко од власти?! – запитала се Божић.

Лазански је рекао да нема много да дода на оно што је „доктор војвода“ Шешељ рекао.

 • Ја имам једног пријатеља коме су открили да му је докторат плагијат. Када сам га питао како је то доживео, он је рекао: Ништа трагично, написаћу нови! – објаснио је Лазански.

Предлог број 5 – Битка на Неретви

 • Операцију око Неретве није вршио Тито. Он се јако мало ту питао. Ако читате књигу „Априлски слом“, ту се наводи истина – рекао је Лазански.

Шешељ је нагласио да су Немци и Партизани у једној фази били савезници против Четника.

Уследила је полемика између „екселенције“ и „војводе“, а водитељка Верица Брадић прекинула је расправу о овом предлогу не успевајући да дође до речи и прешла на укључења слушалаца.

Подели: