МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ: Да сам ја шеф Синиши Малом . . .

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић каже да он, да је шеф Синиши Малом, не би министру дао да поднесе оставку.

Додаје да постоји много примера академске нечеститости, а да се сада говори само о докторату Малог.

  • Имам утисак да се цела прича око доктората Синише Малог обојила политиком. Његово је морално право како ће он да поступи. Ја не одлучујем о таквим стварима, могу само као грађанин да дам своје мишљење – истакао је Шарчевић на питање новинара.

Шарчевић је рекао да не би доводио у питање оно што Мали ради, јер сматра да обавља одличан посао, те да су одвојене ствари оно што Мали обавља као министар и његово усавршавање као академског грађанина.

  • Веома сам задовољан, као ресорни министар, јер је ове године просвета добила 7,36 одсто. Дакле, разумео је да просвети треба више и то је одлично – навео је Шарчевић. Према његовим речима, највећа грешка Малог је то што није представио „све оно што је добро из његовог доктората“.

Додаје да се „Пандорина кутија“ отворила и да ће сада „гомила случајева да исплива“.

Како каже, постоје слични докази за људе који су упућивали на овај случај, те да њихови радови „не одговарају докторату“.

  • У овом случају, последице би требало да сносе они који су дозволили да се политика меша у високо образовање. Оног дана када је неко ушао у зграду Филозофског факултета како би се обратио грађанима, прекршено је пет закона. Забрањено да се неко обраћа из установе. Слична је ситуација са протестима студената и Ректоратом. Када је неко са Економског факултета тражио да се људи политички изјасне, преко факултетског мејла, прекршио је закон – рекао је Шарчевић.

Извор: Tanjug / Republika

Подели: