РАМА ПОРУЧИО КУРТИЈУ ЗА „МИНИ ШЕНГЕН“: Не можеш постати патриота седећи код куће у пиџами

Балкан Издвајамо Политика
Подели:

Премијер Албаније Еди Рама поручио је данас лидеру Самоопредељења Аљбину Куртију, који се противи иницијативи “мини Шенген”, да не може постати патриота седећи код куће у пиџами и оценио да се Косово тим потезима изолује у својим границама, преноси портал Љајми.


Рама је нагласио да ко је против “мини Шенгена” тај ту иницијативу не разуме и нагласио да се не може направити регионални трговински споразум ако се не успостави споразум о слободном кретању.

– Да ли ц́е граница између Косова и Албаније бити уједињена? Историја се не пише тако што ц́ете остати код куц́е и бити патриота у пиџамама – поновио је он.

Рама је већ упутио оштре критике на рачун косовских лидера који су говорили негативно о састанку одржаном у Охриду у оквиру иницијативе „мини Шенген“.

Поједини косовски медији већ неколико дана не престају с критикама на рачун албанског премијера Едија Раме због иницијативе ”мини Шенген”.

Иницијативу “мини Шенген” покренули су председник Србије Александар Вучић, премијер Северне Македоније Зоран Заев и премијер Албаније Еди Рама.

“Мини Шенген” предвиђа више конкретних мера, које ће унутар постора три земље региона обезбедити пуну слободу кретања робе, људи, услуга и капитала, што је једна од темељних вредности Европске уније.

Извор: Kosovo-onlajn / Vestionline

Подели: