27/05/2020

MILOVA POLICIJA MASOVNO HAPSI PO CRNOJ GORI: U toku privođenje mitropolita Amfilohija!

MILOVA POLICIJA MASOVNO HAPSI PO CRNOJ GORI: U toku privođenje mitropolita Amfilohija!

Novi skandal.

Policija je ušla u Parohijski dom u Nikšiću, gde upravo uručuju rešenja o hapšenju mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija.

Srpska pravoslavna crkva (SPC), povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti, organizovala je danas u Nikšiću litiju kojoj su prisustvovali brojni vernici, posle čega je direktor crnogorske policije Veselin Veljović upozorio da je tim skupom prekršena naredba o zabrani okupljanja i da će organizatori biti procesuirani.

Svi koji se nisu pridržavali dogovora i obećanja koje su dali policiji, snosiće odgovornost i posledice koje iz toga proizlaze“, navodi se u Veljovićevoj izjavi objavljenoj na Tviter nalogu Uprave policije Crne Gore.

Okupljeni su, kada su se pojavili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop budimljansko nikšićki Joanikije, počeli da skandiraju “ne damo svetinje”, prenosi portal CDM.

Amfilohije je ispred hrama u toku litije rekao sledeće:

“Nije ovo ni Amfilohijeva, ni Joanikijeva ni popova litija već Sv. Vasilija. Poštujući mere zaustavili smo litije i doneli odluku da ovogodišnja litija bude samo u hramu, sli videvši ovoliki narod nismo mogli da se odreknemo svetovasilijevskog naroda”, kazao je Amfilohije.

Kazao je da se Sv. Vasilije uvek borio protiv “bratomržnje i bogomržnje”. Prema njegovim rečima Sv. Vasilije ratuje protiv “takvih virusa”, kao i virusa “fašizma i komunizma i virusa koji je zavadio narod širom Evrope”.

Izvor: Alo.rs / T.Đ 

PODRŽITE NAS I PRATITE NAJNOVIJE VESTI – PREPORUČUJEMO NEKE NAŠE FB STRANICE: